توضیحات
تحقیق در مورد مدیریت بحران یک مقاله بسیار عالی برای دانشجویان رشته مدیریت میباشد مقاله مدیریت بحران شامل ۳۹ صفحه است و از زیر شاخه مقالات مدیریت محسوب میشود.
ما در این نوشته بر آن هستیم تایکی از پر اعتبار ترین کتب تجارت را به شما معرفی کنیم مدیریت بحران اثر بیاد ماندنی پیتر دراکر اندیشمند بزرگ معاصر است، دراکر بیانگذار مدیریت جدید و پدیده واقعی در مدیریت است در یک محیط تجاری که اغلب برای برنامه ریزی بلند مدت دچار کمبود می گردد، دراکر و اندیشه هایش به عنوان سرمایه و سود بلند مدت محسوب می شود در مدیریت بحران دراکر برای مقابله با بحران راههای زیادی را پیشنهاد می کند.
این مجموعه در سال ۱۹۸۰ نوشته شده در این اثر کلاسیک بجای بررسی و مطالعه تئوری دراکر با تصمیمات و عمل ارتباط موضوعات را برقرار کرده است.پیتر دراکر علاوه بر انتشار کتب متعدد در کار مشاوره با دول آمریکا، اروپا و خاور دور نیز موفق بوده است.
اکنون به خلاصه مدیریت بحران می پردازیم:
آنچه منظور ماست این است که در دوران بحران بیش از هر دوران دیگر مبناها و پایه ها و موارد دیگر اساسی وجود دارند که باید مدیریت اساسی بر آنها اعمال شود. مدیریتی که در آن فردا لحاظ شده باشد، این یعنی دور انداختن دیروز وداشتن هدف رشد برای فردا. اما بالاتر از هر چیز مدیران باید یاد بگیرند که رشد سالم و غیر سالم را از هم تمییز دهند.ممکن است بگوئید این نکات اساسی نکات واضحی هستند ولی معمولاً همه همین نکات اساسی بدیهی به نظر می آیند چند مدیر روی آن کارمی کنند و چند نفر حتی روی آن فکر می کنند.
برای اینکه بتوان بحرانها را شناسایی و تفکیک کرد بهتر است که آنها را دستهبندی کرده و مبناهایی را برای تفکیک آنها در نظر گرفت.
الف ـ طبقهبندی بحرانها از لحاظ ناگهانی بودن یا تدریجی بودن آنها: بعضی از بحرانها به صورت ناگهانی و یک دفعه بهوجود میآیند و اثرات ناگهانی بر محیط درونی و بیرونی سازمان میگذارند. به این بحرانها، بحرانهای ناگهانی (ABRUPT CRISES) میگویند.
در مقابل این بحرانها، بحرانهای تدریجی (CUMULATIVE CRISES) وجود دارند که از یکسری مسائل بحرانخیز شروع میشوند و در طول زمان تقویت شده و تا یک سطح آستانه ادامه و سپس بروز پیدا میکنند. برای مقایسه بحرانهای ناگهانی و تدریجی میتوان از ۶ ویژگی کلیدی استفاده کرد. بحرانهای ناگهانی باسرعت بهوجود میآیند، قابلیت پیش بینی کمی دارند ،صراحت و روشنی آنها متمرکز است، آشکارند، از یک رویداد مشخص یکدفعهای شروع می شوند، در یک زمان ثابت به وقوع می پیوندند، و از عدم انطباق سازمان با یک جنبه یا تعداد کمی از جنبه های محیطی حاصل می شوند.در مقایسه، بحرانهای تدریجی ،به صورت تدریجی و تجمعی به وجود می آیند، قابلیت پیش بینی زیادی دارند، واضح و روشن نیستند، نقطه شروع آنها از یک سطح آستانه است، با گذشت زمان احتمال وقوع آنها بیشتر می شود و از عدم انطباق سازمان با چندین جنبه از محیط به وجود می آیند.
کلمات کلیدی: