دوره بازرسی جوش طراحی سایت

195,000 تومان

بام جلفا

آگهی‌دهنده: شناسه آگهی: 94291

01 مرداد 1401 11:54 اصفهان -- اصفهان
جلفای اصفهان یکی از مناطق شهر اصفهان است که بنای آن از زمان شاه عباس بوده (۱۶۰۶میلادی) و در جنوب شهر...

تعداد بازدید: 802

دسته بندی: کتاب

وب سایت: مشاهده وب سایت


اطلاعات تماس

برای مشاهده شماره تماس کلیک کنید 02166489452 ارسال ایمیل

توضیحات

جلفای اصفهان یکی از مناطق شهر اصفهان است که بنای آن از زمان شاه عباس بوده (۱۶۰۶میلادی) و در جنوب شهر واقع شده است. از نخستین روزهای تکوین این شهرک ارمنی نشین، پنج محله با نام‌های میدان بزرگ، میدان کوچک، هاکوپ‌جان و یا محله حصیر باف‌ها، چهارسوق، قاراکل ایجاد شد. تشکیل دهنده این شهرک نوبنیاد عصر شاه عباس بوده است و ساکنین آن را جلفائیان آذربایجان تشکیل می‌داده‌‌اند. در دوران سلطنت شاه عباس دوم بر وسعت آن اضافه شد و او دستور داد ارامنه داخل شهر که در شمس آباد و عباس آباد هم سکونت داشتند به جلفا منتقل شوند (۱۶۵۵میلادی) محله زرتشتیان که در نزدیک جلفا و بدان پیوسته بود به ارامنه تحویل داده شد و چون شغل اغلب مهاجرین جدید حجاری بود به همین دلیل به نام سنگ‌تراشان نامیده شد که هنوز هم به همین نام است.

به دنبال این توسعه شهری دو محله دیگر یعنی کوی ایروانی‌ها و محله تبریزی‌ها که ساکنین آن‌ها از دو شهر فوق ذکر آمده بودند به وجود آمد محلات جدیدالاحداث در جنوب و جنوب غربی جلفای قدیم شکل گرفت و آن جا را جلفای نو نام نهادند و بعد‌ها این نام به همه جلفا اطلاق گردید. جلفای جدید را سه محله سنگ تراشان، ایروانی‌ها و تبریزی‌ها تشکیل می‌داد که ساکنین آن با مقایسه با جلفای قدیم کم بضاعت‌‌تر بودند و کلیسا‌ها و خانه‌ها

اغلب ساده هستند. در گذشته مهارت ارامنه در تجارت ابریشم و صداقت آنان باعث شد تا بازرگانان ارمنی در داد و ستد به موفقیت‌های بزرگی دست یابند و در اندک قدمی بسیاری از آنان در زمره ثروتمندان اصفهان در آیند. در این زمان ساخت خانه‌های مجلل با تالار‌های زیبا منقوش به تابلوهای نفیس و فرش‌های عالی و صندلی‌های مزین به آب طلا و نقره و ... آغاز شد زیبایی‌های این خانه‌ها آن‌چنان برخی از خارجیان را تحت تاثیر قرار داده که یکی از آنان می‌نویسد: برخی از آنان آن‌چنان زیبا و با شکوه است که میتوان آن‌ها را در ردیف قصرها و کاخ‌های سلطنتی به شمار آورد.

بر اساس نوشته برخی از مورخین و محققین آزادی و رفاه که در دوره صفویه برای ارامنه محله جلفای اصفهان ایجاد شده بود باعث شد که در این مدت بتوانند کلیسا‌های متعددی بسازند و به فعالیت‌های مذهبی خود بپردازند هنگامی که (پیترود دولا واله)گردشگر ایتالیایی از جلفا بازدید کرده ۱۰ کلیسا و به روزگار سزآرام اولئاریوس ۱۲ کلیسا و در زمان مسافرت تاورینه ۱۵ تا ۱۶ کلیسا، شاردن ۳۰ کلیسا، درجلفا دایر بوده. با همه افول و تنزلی که بعد از صفویه بر جلفا حاکم شد هنوز نیز خانه‌های قدیمی و کلیسا‌های با شکوه آن یادآور عظمت این محله زیبا و هم تاریخی می‌باشد. در حال حاضر جلفا در حدود ۶۵۰۰ ارمنی را در خود جای داده که در محلات میدان بزرگ، میدان کوچک، محله چهارسوقی‌ها، هاکوپیان، تارگل، محله سنگ تراش‌ها، تبریزی‌ها و ایروانی‌ها زندگی می‌کنند. این محله از نظر تقسیمات شهری بخش پنجم شهر اصفهان به شمار می‌آید. در این کتاب سعی شده جاذبه‌های گردشگری- تفریحی و همچنین شرح زندگی بزرگان محله جلفا برای علاقه مندان بازگو شود این کتاب به چهار بخش زیر تقسیم می‌گردد:

  • کلیسا‌ها
  • عمارت‌های تاریخی
  • زمان استراحت و بزرگان محله جلفا.

امیدوارم مورد رضایت شما دوستان عزیز واقع شود. شما هم با من به بام جلفا بیائید تا با هم به نظاره زیبایی‌های این محله تمام عیار که مثل خالی بر لب رودخانه زاینده‌رود است بنشینیم. عکس هر بنای تاریخی یا شخصیت‌های بزرگ در زیر مطالب مخصوص به خودشان قرار گرفته به غیر از هولستر.


تبلیغات

چیزی برای فروش دارید؟

همینجا به صورت رایگان آگهی کنید

افزودن آگهی شما

Presets