توضیحات
تجهیزات کنترل جریان هوا از اجزای سیستم های هدایت و توزیع هوا میباشند که نقش بسیار مهمی در کیفیت هوای ورودی به فضا یا هوای خروجی از هر فضا ایفا می نمایند.
دمپر ها یکی از مهمترین تجهیزات کنترلی جریان هوا میباشند که در بخش ساختمان ها بخش عمده کاربرد انها در ساختمان های اداری ، ساختمان های تجاری ، هتل ها و بیمارستان ها میباشند .
در حوزه صنعت ، علاوه بر کیفیت هوای ورودی به فضاهای مختلف ،کنترل جریان هوا و همچنین کیفت هوای خروجی از دستگاه های مختلف اهمیت بالایی دارند .
در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و همچنین در صنایع نیروگاهی ، تنظیم جریان هوای ورودی و خروجی در فضاهای مختلف به کمک دمپرها سنگین صنعتی صورت می گیرد. با توجه به اقلیم کشور ایران و قرارگیری بخش عمده ای از صنایع نفت و گاز پتروشیمی در جنوب کشور که دارای شرایط ویژه جوی هستند. لزوم طراحی دقیق دمپرهای صنعتی مقاومت در برابر خوردگی و شرایط خاص جوی ، بیش از بیش از پیش آشکار میشود.
علاوه بر این در صنایع معدنی مانند ذوب اهن، سیمان و صنعت مس ، کیفیت های هوای خروجی از دستگاه ها و کانال های تخلیه بسیار مهم است.در بسیاری از این موارد ، با توجه به حجم و سرعت بسیار بالای هوای خروجی از دودکش ها و یا کانال های تخلیه هوا ، لزوم استفاده از دمپر ها کاملا احساس می شود.
یکی از مهمترین بخش هایی که دمپرها در ان مورد استفاده قرار میگیرد حمل و نقل ریلی به ویژه مترو می باشد.
یکی از بزرگترین خطراتی که همواره مترو با آن در چالش است لزوم هدایت و خروج دود ناشی از حریق و کنترل و توقف حریقدر فضاهای مختلف می باشد.
این مهم توسط دمپرهای مقاوم ر برابر حریق و هوابند در برابر عبور دود تحقق می یابد.
شایان ذکر است طبق استاندارد دمای عملکرد این فیوزها می بایست 72 درجه سانتیگراد باشد ولی متاسفانه در بسیاری از دمپرها فیوز به کار رفته استاندارد نبوده و در دماهای بالا عمل میکنند- (معمولا تست عملکرد این فیوزها توسط برخی به اشتباه با شعله فندک صورت میگیرد که به هیچ وجه صحیح نیست زیر دمای شعلع فندک بیش از 400 درجه است- یکی از راه های تقریبا قابل قبول با امکانات حداقلی قرار داد این فیوز تحت کشش یک وزنه حداقل نیم کیلویی بر روی بخار آب جوش یک کتری معمولی که دمای آن در شرایط عادی تقریبا 100 درجه است، می باشد)
در مدلهای موتوری نیز این دمپرها به جای فیوز مجهز به موتور میشوند که با توجه به درخواست کارفرما این موتورها میتواند دارای فیوز حرارتی باشد و به طور مستقل عمل کند و یا بدون سنسور (ترمال ترپ) باشد و از سیستم فایر فایتینگ وکنترل مرکزی فرمان بگیرد.
- موتورهای موجود در ایران برای این دمپرها از بردهای مختلفی می باشد که مهمترین آنها برندهای زیمنس، لوفبرگ و هانیول می باشد - Lufberg - Siemens - Honeywell
برندهای موجود در ایران در برخی مدلها زیمنس و بلیمو دارای استاندارد UL امریکا بوده و در برند لوفبرگ تقریبا در تمامی مدلهای 24 ولت دارای استاندارد UL امریکا می باشد
و همچنین کلیه مدلهای این سه برند دارای استاندارد CE اروپا نیز می باشند.
در خرید فایر دمپر باید دقت شود که ضخامت بدنه و پره نباید 1 میلیمتر باشد ، زیرا طبق استاندارد می بایست ضخامت بدنه 1.25 و ضخامت پره 1.5 میلیمتر باشد
تمامی موتور دمپرهای فایر می بایست مجهز به فنر برگشت باشند
موتور دمپر فنر برگشت در هنگام قطع جریان برق به حالت اولیه خود باز میگردد.
جهت طراحی و انتخاب سایز دمپر، و همچنین نوع موتوری و یا فیوزی میتوانید با شماره تماسهای زیر ارتباط برقرار نمایید:
تلفن مشاوره و فروش :
09192054217
نامهای معمول: فایر دمپر - دمپر حریق - دمپر آتش - فایر دمپر فیوزی یا دمپر حریق فیوزی - فایر دمپر موتوری یا دمپر حریق موتوری-دمپر دود و حریق - دمپر دود و آتش