توضیحات
طراحی و ساخت و راه اندازی کارخانجات تولید انواع قیر , قیر 100/85 و قیر 70/60 ، قیر 15/90 ، قیر 15/11
شرکت فنی مهندسی فناور گستر پیمان اقدام به احداث و بالابردن سطح کیفیت کارخانجات تولید قیر و ایزوگام نموده است. این شرکت فعالیتهای خود با الزامات سیستمهای مدیریت کیفیت براساس استانداردهای نفت ایران در راستای تحقق اهداف سازمانی به شرح زیر برنامه ریزی و اجراء می نماید :
-
طراحی و ساخت و راه اندازی کارخانجات تولید انواع قیر , قیر100/85 و قیر 70/60 ، قیر 15/90 ، قیر 15/115 ، دمیده ، سفت ، ترکیبی از انواع خوراک ها چون وکیوم با توم و ...
-
مشاوره ، مطالعه ، خدمات پژوهشی ، طراحی و نظارت فنی و اجرائی و ساخت و راه اندازی کلیه پروژه های تاسیسات فنی مرتبط
- پالایش قیر طبیعی ( معدنی ) در ایران با تازه ترین تکنیک روز جهان
-
تهیه و پشتیبانی کلیه لوازم مرتبط به سیستم پالایش ( کمپرسور و شیر آلات و ... )
-
مجموعه کتاب های تخصصی از قیر تا ایزوگام
-
طراحی و ساخت و راه اندازی ماشین آلات مدرن ایزوگام (خط تولید اتوماتیک و نیمه اتوماتیک و ساده)
-
جمع آوری بخارات و آلاینده های زیست محیطی و بخارات آروماتیک از محیط کار و خط تولید و سالن و نصب سیستم وکیوم بر روی تانکر های قیر و از بین بردن خطر آنش سوزی
-
طراحی و ساخت و راه اندازی انواع میکسر ، کوره پخت ( تمام اتوماتیک )
-
طراحی و ساخت وراه اندازی دستگاه بویلر حرارتی، تصفیه گازوئیل، تصفیه تینر، کندانسورهای آبی
-
مشاوره در امور عایق های حرارتی و رطوبتی و اصلاح عایق رطوبتی
این شرکت با به کارگیری منابع و نیروهای متخصص داخلی توانسته بیش از ده ها کارخانه داخلی را زیر پوشش خدمات خود قراردهد
از عمده ترین اهداف این شرکت تأمین نیازهای داخل کشور برابر با استانداردهای روز دنیا می باشد.
شرکت فنی مهندسی فناور گستر پیمان به عنوان پیمانکار و مجری طرح توانایی آن را دارد که سیستم پالایش قیر مورد نیازراه و ساختمان و صنعت عایق را مطابق با شرایط زیست محیطی مورد تأیید سازمان محیط زیست ، راه اندازی نماید. در این خصوص برای آگاهی بیشتر مطالبی در خصوص چگونگی روش کار این شرکت در برطرف کردن آلودگی ها و نصب و راه اندازی دستگاه پالایش و سیستم وکیوم عرض می نماییم :
شرکت فنی مهندسی فناور گسترپیمان برای ساخت و راه اندازی این واحد از متخصصین ، امکانات و تجهیزات داخلی استفاده نموده لذا این طرح هیچ گونه وابستگی به تخصص، امکانات و ماشین آلات خارجی ندارد.
این طرح به چرخه اقتصادی کشور نیز کمک بسزائی می کند و به دلیل نیاز به کارگر و افراد متخصص برای ادامه کار و تولید ، باعث اشتغال زائی در منطقه و کمک به حل معضل بیکاری می نماید
واحد طراحی شده توسط شرکت فنی مهندسی فناور گستر پیمان ، واحد کوچکی از پالایشگاه می باشد، با این تفاوت که در آن مواد پسماند و کم ارزش پالایشگاه ها و انواع خوراک ها چون VBو ... را به قیر قابل مصرف و با کیفیت تبدیل می نماید و نیازواحد های صنعتی و راه سازی و ساختمان و صنعت عایق با مصرف محصول تولید شده در این واحد، توانایی تولیدبا کیفیت بهتر را دارند.
تفاوت های سیستم قدیم پالایش و سیستم جدید پالایش قیر در ذیل آورده می شود:
1.
در فرایند پالایش جدید برای کاهش هزینه تولید و افزایش سرعت پالایش و کاستن از قیمت تمام شده محصول نهایی , درفرایند پالایش به جای استفاده از روش های سنتی bach wise از روش continuos استفاده می شود.
2.
دراین فرایند به علت استفاده از برج های ترکیبی می توان از تمامی خوراک های موجود در بازار چون مازوت , وکیوم باتوم , سلابس و دیگر خوراک ها استفاده نمودو این واحد های تولیدی توانایی تولید هر نوع قیری را دارا بوده و مختص به تولید و مصرف خوراک و قیر خاصی نیستند.
3.
در فرایند پالایش جدید به علت طراحی و نسب سوپاپ های ضد انفجار , احتمال خطر انفجار و اتش سوزی از بین خواهد رفت .
در فرایند قدیم , برج پخت قیر , برای پالایش و بالارفتن دمای خود احتیاج به جذب انرژی زیادی داشته که این انرژی از طریق پاشش سوخت در لوله مرکزی برج با حرارت بالا و در زمان طولانی تولید می گردید. در این روش ابتدا سوخت زیادی مصرف می شود و باعث ایجاد حجم زیادی دی اکسید کربن و مونوکسید کربن و دیگر آلاینده های زیست محیطی می گردد. در این روش هزینه انرژی مصرفی برای تولید بسیار بالا بوده , اما در فرایند پالایش جدید برای تولید حرارت مورد نیاز برج احتیاجی به این انرژی نبوده و در آن از حرارت حاصل از واکنش های شیمیایی جهت بالا رفتن دما و پالایش قیر استفاده می گردد. در واحد هایی که به روش قدیم کار می کنند در اصل هیچ گونه قیری در برج پخت , تولید نگردیده بلکه تنها عملیات تغلیظ خوراک اولیه را انجام می دهند که متاسفانه محصولی که از این روش نادرست تولید قیر ساخته می شود در برابر اشعه UV خورشید ضعیف می باشد .
4.
.در فرایند پالایش قدیم بخارات و ترکیبات آروماتیک حاصل از فرایند تولید ذغال در اثر حرارت مستقیم در تانکر ها و واکنش آن با اکسیژن موجب تولید گاز شده و در هوای محیط پخش می گردد. اما در طراحی فرایند جدید این نقص برطرف گردیده است.
5.
در فرایند های پیشین، سیستم هوادهی برج به علت عدم محاسبه فشارهوا، هیچ گونه داده ای به مسئول پخت قیر نداده و مسئول از وضعیت داخل برج ، به غیر از دمای داخل، بی اطلاع می باشد که در طراحی جدید این اشکال برطرف شده است.
6.
در طراحی فرایند های قدیم پالایش , به علت عدم محاسبه افت دما در ترپ ها، انرژی بسیاری هدر رفته و به صورت بخارهای گازوئیل در کوره می سوزد که در طراحی جدید این مشکل نیز برطرف گردیده است.
7.
در فرایند پالایش قدیم، دمای برج در حین پالایش قیر به علت عدم وجود سیستم کنترل و توقف دما، قابل کنترل نبوده که با طراحی های جدید این مشکل نیز رفع گردیده است.
8.
در فرایندجدید پالایش بر خلاف فرایند های قدیم به منظور بالا بردن سطح کیفیت قیر تولیدی از پروسه سیرکولاسیون در برج پخت قیر استفاده می گردد .
9.
فرایند پالایش قدیم ، فاقد سیستم جداکننده مواد سبک تولیدی می باشد.
10.
در فرایند پالایش قدیم ، کنترل حجم هوای تولیدی توسط کمپرسوردر این واحد به علت عدم طراحی در سیستم هوادهی غیر قابل محاسبه شده ، چرا که پخت قیر با کیفیت بستگی زیادی به حجم هوای تزریقی در داخل برج نسبت به حجم مواد اولیه دارد.
توجه: قابل توجه است که این سیستم علاوه بر انطباق با الزامات زیست محیطی از نظر اقتصادی و مصرف انرژی بسیار مقرون به صرفه می باشد.
کلمات کلیدی: