توضیحات
تینر به مجموع چندحلال که باهم مخلوط می شوند گفته می شود.در واقع تحت الفظی آن رقیق کننده است. تینر براساس نوع رنگ انتخاب می شود .حلال مناسبی که بتواند رنگ غلیظ را به حالت آماده به مصرف درآورد و برای رنگهای مختلف براساس رزین استفاده شده در رنگ متفاوت می باشد.
– تینر برای رنگهای پایه آبی( پلاستیک و آکریلیک) آب است یعنی این رنگ ها را با آب رقیق می کنند.
– برای رنگهای براساس رزین های روغنی (آلکید رزین ها) تینر روغنی است.(Thinner Synthetic)
– برای رنگهایی که براساس رزین نیتروسلولز ساخته شده اند که به اصطلاح در ایران رنگهای فوری گفته می شوند تینرهای فوری هستند.(Thinner Nitro cellulose )
– برای رنگهای اپوکسی: تینر اپوکسی
– رنگهای کوره ای: تینر کوره ای
– رنگهای پلی اورتان: تینر پلی اورتان( P.U Thinner ) و ….
یعنی در انتخاب تینر برای هر رنگ باید دقت شود که رنگ موردنظر از چه گروهی از رنگهاست و این اولین قدم است در قدم های بعدی باید انتظارات کاربر از تینر تامین شود شامل :
سرعت خشک شدن: سرعتی(زمانی) که کاربر می خواهد رنگ خشک شود این مورد معمولاً به تبخیر تینر از سطح بستگی دارد.
صافی سطح: معمولاً تینر مناسب باعث می گردد که بعد از استعمال سطح صاف و یکنواختی داشته باشیم.
چسبندگی مناسب: قدرت تینر در حل کردن خود رنگ و رنگ زیرین در چسبندگی رنگ تاثیر می گذارد.
براقیت رنگ: حل کنندگی مناسب رنگ توسط رزین در براقیت نهایی فیلم رنگ بعد از خشک شدن تاثیر می گذارد.
چنانچه توضیح داده شد تینر فوری ( این اصطلاح در ایران کاربرد دارد ) در اصل تینرهای سلولوزیک هستند یعنی برای رنگ های براساس نیتروسلولز کاربرد دارند.این تینرها نقش مهمی در کیفیت کار دارند.
چنانچه گفته شد تینرهای فوری همگی قابل استفاده در رنگ و کیلر فوری هستند ولی نسبت به سلیقه مشتری و نوع رنگی که می خواهد استعمال نماید متفاوت انتخاب می شوند.
تینرهای فوری از حلال های اصلی، حلال های کمکی و رقیق کننده ها تشکیل یافته اند .حلال های اصلی حلال هایی هستند که نیتروسلولوز را به تنهایی حل می کنند مانند استرها .حلال های کمکی حلال هایی هستند که به تنهایی نیتروسلولز را حل نمی کنند ولی وجود آنها باعث کمک و تسریع در حل کنندگی حلال های اصلی می شود.حلال های رقیق کننده بنا به نیاز و فرمول اضافه می شوند.
اختلاف تینرهای فوری در فرمولاسیون و قیمت آنهاست ، هر تینری که حلال اصلی بیشتری داشته باشد، حلال قوی تری بوده و خواص بهتری دارد و طبیعتاً در بین تینرهایی با کد بالاتر قرار می گیرد و قیمت بالاتری خواهد داشت ولی تینرهایی که ارزان تر هستند خواص سلولی تینر فوری را دارند و در حد خودشان باید انتظار داشت.
کارخانه: مشهد، شهرک صنعتی چناران، فاز 1، صنعت 9 و 11
دفتر مرکزی: مشهد، بلوار هفت تیر، برج آرمیتاژ، واحد 806
051-46139200-3
موبایل: 09153119207
ایمیل: [email protected]
تلفن: 05146139200
کلمات کلیدی: