توضیحات
اسید مالیک چیست ؟
مشخصات محصول اسید مالیک :
• نام شیمیایی:malic acid
• فرمول شیمیایی: HO2CCH2CHOHCO2H – C4H6O5
• اسامی مترادف : جوهر سیب
تعریف اسید مالیک
اسید مالیک یا جوهر سیب یک آلفا هیدروکسی (اسید میوه) با شناسه پاپ کم525 است. هیدروکسی اسیدها گروهی از اسید های کربوکسیلیک هستند که یک گروه عاملی هیدروکسیل به آنها افزوده شده است.
اسیدی است به شکل گردی متبلور یا دانه ای ، سفید رنگ و دارای نقطه ذوب 98 تا 99 درجه سانتی گراد ، آب از دست می دهد و به اسید فوماریک تبدیل می شود. نقطه ذوب این اسید از اسید سیتریک کمتر است و به همین دلیل از آن در تهیه آبنبات های سخت استفاده می شود. اسید عمده موجود در سیب درختی ، به خصوص سیب نارس و میوه های دیگر ، اسید مالیک است . حلالیت اسید مالیک در آب کمتر از اسید سیتریک است ، به طوری که در 100 میلی لیتر آب 20 درجه سانتی گراد ، 132 گرم این اسید قابل حل است .
در صنایع غذایی از این اسید برای تهیه مخلوط نوشیدنی های خشک ، نوشابه گاز دار، ژله و.......استفاده می شود.
موارد مصرف و کاربرد اسید مالیک
توت فرنگی دارای ترکیبی به نام اسید مالیک می باشد که خواص سفید کنندگی برای دندان ها را دارد.
در تولید انواع آب میوه ها و آبنبات ها استفاده می شود.
به عنوان یک نگهدارنده برا ی چربی ها و روغن ها استفاده می شود.
زرشک حاوی مقدار زیادی مالیک اسید می باشد که دارای خواص بیشماری می باشد.