توضیحات
می باشد.
گریتینگها علاوه بر وزن مناسب، از استحکام وتحمل بار بالایی برخوردار می باشند. گریتینگ علاوه بر داشتن خواصی همچون مقاومت بالا،امکان عبور نور و هوا،زیبایی وقیمت مناسبش به عنوان یکی از گزینه های مناسب وپرکاربرد در صنایع مختلف شناخته شده است. گریتینگها دارای اجزای مختلفی است که در ذیل به توضیح آنها میپردازیم:
تسمه های باربر و یا باربرها (Bearing Bars): مجموعه اعضای موازی با هم و معمولا با مقطع مستطیل، که وظیفه اصلی تحمل نیرو ناشی از بارگذاری ها را بر عهده دارند و حداقل از دو انتها، به نگهدارنده های مناسب تکیه داده شده اند،باربرهای گریتینگ گویند.
رابطها (Cross Bars): مهمترین وظیفه رابط ها اتصال باربرها به یکدیگر و حفظ یکپارچگی و جلوگیری از کمانش آنهاست لذا نقش تحمل بار بوسیله رابط ها نادیده گرفته میشود.
تسمه فریم (Banding Bars): تسمه هایی که در دو انتها و کناره های گریتینگ قرار می گیرند، تسمه های قاب یا فریم نامیده می شوند. که معمولا دارای ارتفاع یکسان با تسمه های باربر هستند.
گام (Pitch): فاصله مرکز تا مرکز هردو باربر را گام باربرها و فاصله مرکز تا مرکز هردو رابط را گام رابط ها گویند.
چشمه (Mesh): فاصله بین دو باربر و یا دو رابط را جشمه گویند.
طول گریتینگ (Length Of Grating): به اندازه خارجی گریتینگ در جهت باربرها، طول گریتینگ گفته می شود. که در نقشه ها جهت باربر با علامت نشان داده شده است.
عرض گریتینگ (With Of Grating): به اندازه خارجی گریتینگ در جهت رابط ها ، عرض گریتینگ گفته می شود.
دهانه (Span): به فاصله داخلی تکیه گاه از هم دهانه گفته می شود. مهمترین عامل در طراحی هر گریتینگ اندازه و جهت span یا همان جهت باربر هاست.
تکیه گاه (Support): به بخشی از سازه گویند، که بطور معمول باربرها بر روی آن قرار می گیرند. نحوه قرارگیری گریتینگ بر روی تکیه گاه مستلزم رعایت استانداردهای خاص خود است.
تسمه مضرس (Serration): برای جلوگیری از لغزش در محلهای خاص از تسمه های دندانه دار استفاده می شود.